Falkenbergs strandbad!

I November månad var vi på Falkenbergs strandbad. Vi hade inte varit där innan så det var helt utan förväntningar. På bilderna såg det dock mysigt och lyxigt ut. 

När man kommer in i entrén är det lite svårt att orientera sig till vart man checkar in, incheckningsdisken är nämligen på samma ställe som baren.
Vi fick rum på tredje våning och det skulle visa sig vara bra...


Själva hotellrummet var lite litet men jättemysigt ❤️Efter teet gick vi upp på rummet och tog på oss våra spaoutfits.Måste säga att vi blev grymt besvikna på spadelen. Det är som en ränna man sitter i och bredvid den finns det relaxbäddar. På översta bilden ser ni en dörr, den leder till en plain bastu sim vilken som helst. Det fanns även ett relaxrum där man kunde ligga i bäddar runt en öppen eld men för var upptaget hela tiden. 

Spat passar nog bättre som en slags after work än för par...


Maten var riktigt god men kanske i dyraste laget. Stämningen var gemytlig och servicen var god. 

Efter att vi avslutat vår måltid gick vi förbi nattklubben. Plötsligt började det välla in rök och vi uppfattade det som att det var från rökmaskinerna. Dock började brandlarmet gå och vi blev uppmanade att lämna hotellet. Eftersom det pågick julbord var en del av gästerna lite i gasen. Det tog därför en hel evighet innan folk förstod att det var allvar och tog sig ut. Vissa överförfriskade personer försökte sig tom på att mucka lite med vakterna 🙈
Efter ett bra tag tog en kvinna till orda och vi som var klädda för middag fick varsin morgonrock att ta på oss. Vatten delades också ut till de som behövde. 
Brandkåren kom och det konstaterades att det brann i skorstenen, någon hade vräkt på för mycket ved...
Vi blev vidareförflyttade till Klitterbadet som är ett inomhusbad precis bredvid. Där fick vi kaffe och tilltugg och efter ytterligare 2 timmar fick vi komma in i hotellet. Om man ville fick man sova över men ingen frukost kunde i då fall serveras på hotellet. Vi valde att åka hem istället...Allt som allt kan jag summera Falkenbergs strandbad som att det inte riktigt håller måttet prismässigt och kvalitetsmässigt. Vi hade ett specialpris på 1200:- där spa för oss två ingick men annars kostar ett spainträde 395:- och i priset ingår att sitta i en ränna, ligga i säng framför brasa(om det finns plats) och sitta i en medelmåttig bastu. Det kan ju vara så att dessa upplevelser gör sig bättre sommartid, vad vet jag? Sedan ska tydligen anläggningen byggas om helt till sommarsäsongen 2017. Det behövs, anläggningen förlitar sig lite på gamla meriter. 
För vår del förtogs såklart upplevelsen av det som hände också såklart, lite av helhetskänslan försvann. 
Vad hände då med våra kostnader? Jo, vi behövde inte betala för vår vistelse men blev uppringda och tillbedda att betala middagen som var uppsatta på vårt rum. Lite sniket kan jag tycka så i slutändan betalade vi för halva middagen med motiveringen att trots att vi hunnit äta försvann resten av tiden därefter till att sammanlagt utrymma stället i 3 timmar
Jag kan istället rekommendera Vann spa. 
Vi var där i januari och det var en bra bit att åka, men sååå värt det!

Idag gick det att läsa detta i tidningen, tydligen är hotellet olycksdrabbat då det även brunnit ett flertal gånger...

Skriv inläggstext 

Kommentera här: